Mandra ca sunt romanca!

Bratara tricolor este manifestul meu pentru redobandirea mandriei de a fi roman.

De sapte ani o port la mana, oriunde merg, cu fruntea sus.

Poart-o si tu si Nu uita ca esti roman !

Bratara tricolor

Bratara tricolor

Urmareste-ne pe Facebook: bratara tricolor - lucru manual adelina

"Roşu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Şi-albastru-al nostru cer"

luni, 24 februarie 2020

Decoratiune etamina pasari Dragobete Romania

Dragobetele, logodnicul pasarilor

Daca aceasta sarbatoare avea o mare însemnatate în vremurile de demult, originea acestei sarbatori ar fi în ciclurile naturii, mai ales în lumea pasarilor, aceste vietuitoare fiind socotite de catre stramosii nostri cele mai apropiate de universul socio-uman. 

În acest context, nu e deloc o întâmplare faptul ca pasarea era considerata reprezentarea uneia dintre cele mai vechi divinitati ale naturii si dragostei.

Se pare ca motivatiile preluarii erau mai profunde, din moment ce pasarile erau privite ca mesageri ai zeilor, cuvântul grecesc "pasare" însemnând chiar mesaj al cerului sau prevestire.

Logodna de primavara a pasarilor a devenit, în timp, si o sarbatoare a iubirii la oameni, ziua insuratirilor si înfratirilor, a logodnelor ludice sau reale ale tinerilor. 

Pe de alta parte, accentul pus pe pasari si pe femei, trimite la fecunditate, atât pasarile, cât si femeile fiind simboluri ale cresterii si înmultirii. " Pasarea - simbol al sufletului - joaca rolul de intermediar intre cer si pamant, simbol al iubirii
Pasarile care traiesc in pereche, simbolul fidelitatii conjugale


"Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile – vitregite și intrate în uitare prin înghețul afectiv datorat mult prea lungii ierni comuniste. Ele ne reprezintă, sunt zestrea noastră culturală, au farmecul lor inedit care ne afirmă și ne diferențiază de alte popoare.
Așadar dați-i lui Dragobete cel frumos și iubitor ceea ce i se cuvine din moși-strămoși, ziua lui de pe 24 februarie, care să fie cunoscută de toți românii, ca o „Sărbătoare a dragostei”, ce ne aparține și ne leagă sufletește.""Iubirea ar trebui să fie sărbătorită nu la date fixe, nu în fiecare zi, ci în fiecare moment al vieții noastre, căci ea este aceea ce generează viața și „fără iubire se-uscă timpu-n noi ca floarea fără apă...”


Decoratiune confectionata din fetru, cusaturi pe etamina, motive traditionale romanesti,


Pret: 10 lei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Adevărata valoare stă în lucrurile simple". Oana Pelea

Postări populare