Mandra ca sunt romanca!

Bratara tricolor este manifestul meu pentru redobandirea mandriei de a fi roman.

De cinci ani o port la mana, oriunde merg, cu fruntea sus.

Poart-o si tu si Nu uita ca esti roman !

Bratara tricolor

Bratara tricolor

Like pagina Facebook

"Roşu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Şi-albastru-al nostru cer"

sâmbătă, 14 octombrie 2017

Bratara tricolor, in muntii Anzi!


Alpinista Alexandra Marcu a reușit să cucerească vârful Chimborazo (6.268m), din Anzi

Ea a dus bratara tricolor in cel mai îndepărtat loc de pe suprafața planetei noastre"Chimborazo este cel mai înalt vârf din Ecuador, el fiind considerat un vulcan inactiv. Ca particularitate, specialiștii apreciază că Chimborazo este cel mai îndepărtat loc de pe suprafața planetei noastre față de centrul Pământului, fiind situat la o distanță de 6.384,4 km de acesta.
Vârful Chimborazo este situat în Cordiliera Occidentală din Anzi, în centrul Ecuadorului, la 150 km sud-sud-vest de capitala Quito.
Tânăra alpinistă Alexandra Marcu, din Deva, este cunoscută pentru faptul că a escaladat primii șase dintre cei mai înalți vulcani ai lumii.
În ianuarie 2015, ea reușea să cucerească, la numai 17 ani, cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), fiind astfel cea de-a treia femeie din lume care reușește să escaladeze cu succes acest vulcan din Chile.
Alexandra Marcu este și cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (Mexic) și cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.
Ea a fost declarată 'Ambasador al turismului românesc', propunerea de acordare a acestui titlu onorific fiind făcută de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc, cu prilejul Târgului Național de Turism din 20 noiembrie 2016."
AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Adevărata valoare stă în lucrurile simple". Oana Pelea