Pagini

luni, 29 mai 2017

Bratara tricolor la Castelul Bran

Castelul Bran are o istorie de peste şase secole, dar toată lumea îl cunoaşte ca şi Castelul lui Dracula. De-a lungul timpului, legendele au fost mai puternice decât istoria, iar sute de mii de străini vin anul la Bran să-l caute pe Dracula.






















"Castelul Bran a fost construit pe o fortificaţie de lemn, pe cheltuiala saşilor. Bazele castelului au fost puse de cavalerii teutoni în 1225, când a fost construită o fortificaţie din lemn. În 1377, şasii ajunşi pe Scaunul Braşovului au cerut regelui Ludovic al Ungariei permisiunea de la contrui cu oameniilor şi pe banii lor o nouă cetate. 
Aşa a luat naştere Castelul Bran, care a fost folosit de Sigismund de Luxemburg, împărat şi rege al Ungariei ca o bază strategică în 1395 când l-a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân. Castelul a fost cetate de apărare mai multe secole."
























"Branul a primit titulatura de Castelului lui Dracula în urmă cu mai bine de 30 de ani. Se spune că un grup de turişti americani a venit în căutatea lui Dracula după ce au văzut filmele realizate după romanul lui Bram Stoker. Au mers în toată Transilvania şi au ajuns şi la Bran. Aici au văzut castelul care semăna bine cu cel din cartea lui Bram Stoker. Aşa a devenit Branul Castelului lui Dracula deşi Vlad Ţepeş nu a pus niciodată piciorul în castel.





















Una dintre cele mai scumpe proprietăţi din lume Mitul Dracula a transformat Castelul Bran într-o atracţie turistică mondială. Şi preţul său a crescut simţitor. Forbes a clasat celebrul castel pe locul doi al celor mai scumpe proprietăţi din lume. A fost evaluat la 140 de milioane de dolari. Faima lui Dracula l-au transformat în cel mai vizitat obiectiv turistic al ultimilor ani şi într-o afacere de succes.

Legendele Castelului sunt multe şi fiecare vorbeşte despre fantome şi vampiri. O echipă de britanici de la Asociaţia Shadow Seekers au venit la Bran pentru a căuta fantome în urmă cu câţiva ani. Britanicii au venit cu echipament special care detectează undele paranormale şi au cutreierat tot castelul. La final au spus că au găsit chiar fantoma lui Vlas Ţepeş. „Punem pe podea instrumentul şi permitem spiritului să se apropie şi făcând asta luminile se aprind pentru că se spune că spiritele au un câmp electromagnetic", spunea în timpul vizitei un membru al Asociaţiei. Britanicii au susţinut că au reuşit să contacteze câteva fantome, ba chiar au luat legătura şi cu Vlad, proprietarul castelului, care a fost deranjat de prezenţa lor. „L-am întrebat cum obişnuiau oamenii să-i spună? El a scris Dracul. L-am întrebat dacă are un mesaj pentruz noi şi ne-a scris: Plecaţi. Aşa că nu prea pare încântat că ne aflăm aici", a spus un alt britanic."



Istoric Castelul Bran

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu